Missionaries of Charity

08-02-2023 10:00

Vandaag hebben we, dankzij Lady Theodora, de Missionaries of Charity bezocht. Deze Kloosterorde heeft een vestiging in Rotterdam en Amsterdam en is opgericht door moeder Theresa. Zij zorgen voor arme mensen, daklozen en voor diegenen die niet voor zichzelf kunnen zorgen. Zij gaan op huisbezoek en koken elke dag 60 warme maaltijden die daar opgegeten of afgehaald kunnen worden.

Zelf leven de zusters absoluut Spartaans, het gebouw is heel sober ingericht. Ze hebben geen radio, TV, mobiel, ook geen wasmachine, zelfs geen lekkere stoel. Als ze zitten is dat op een houten kruk. Ze bidden een paar keer per dag in de eenvoudige kapel, gaan vroeg naar bed en staan om 05.00 uur op. Ze slapen met z'n allen op 1 slaapzaal, dus geen enkele privacy en ze leven van donaties. We mochten 1 foto maken met de non die uitleg over hun leven gaf.

Het was heel leerzaam en interesant, we hebben veel respect voor het werk dat de nonnen verrichten. We vroegen ons alleen af waarom ze zelf zo Spartaans moeten leven en we waren erg blij dat wij in onze rood/paarse kleding veel plezier in het leven hebben. Na afloop zijn we in het Westerpaviljoen lekker gaan lunchen.